RECEPTEK

Utopenci (Prágai pácolt virsli)

Utopenci (Prágai pácolt virsli)

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Kitűnő, enyhén pikáns, töltött prágai pácolt virsli - a cseh hideg konyha klasszikusa.

recept,recept fotó,hagyma,répa,csemege uborka,szalonnasütő kolbász,Falatkák,Cseh receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Falatkák

Cseh receptek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

csemege uborka

100

12

gramm

kcal

ecet

150

63

milliliter

kcal

fekete bors, egész

½

26

evőkanál

kcal

hagyma

300

132

gramm

kcal

kristálycukor

1.5

31

teáskanál

kcal

nemes babérlevél

5

??

darab

kcal

répa

100

45

gramm

kcal

szalonnasütő kolbász

700

2170

gramm

kcal

szegfűbors

½

20

evőkanál

kcal

¾

0

teáskanál

kcal

víz

½

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

víz ½ liter  ecet 150 milliliter  fekete bors, egész ½ evőkanál  szegfűbors ½ evőkanál   ¾ teáskanál  kristálycukor 1.5 teáskanál  nemes babérlevél 5 darab

Vízből ecetből, borsból, sóból, cukorból, babérlevélből öntetet főzünk.

Vízből ecetből, borsból, sóból, cukorból,...

2. 

hagyma 300 gramm  répa 100 gramm  csemege uborka 100 gramm  szalonnasütő kolbász 700 gramm

A hagymát megpucoljuk, és félkarikákra vágjuk. A répát megpucoljuk, megmossuk, és savanyú uborkával csíkokra vágjuk. A bőrös virslit meleg folyó víz alatt lehéjazom(így könnyebb) és félbehasítjuk, nem vágjuk szét. Egy kis hagymát, uborkát és répát rakunk bele.

A hagymát megpucoljuk, és félkarikákra...

3. 

A 2 literes üveg aljára néhány hagymaszeletet, répát és csípős zöldpaprikát teszünk. A zöldségre 2 - 3 töltött virslit állítunk (a mennyiség az üveg méretétől függ).

A 2 literes üveg aljára néhány hagymaszeletet,...

4. 

Újra zöldségeket rakunk - hagyma, répa uborka, és újból a megtöltött virsliket. Ezt addig ismételjük, amíg az összes hozzávaló el nem fogy, és a üveg meg nem telik. Töltésnél kissé megnyomkodjuk a tartalmát. Amikor az üveg megtelt, ráöntjük az elkészített meleg öntetet.

Újra zöldségeket rakunk - hagyma, répa uborka,...

5. 

A virsliket néhány napig hűtőben állni hagyjuk. Minimum 5 napig, de a legjobb ha 14 napig érlelődik. Kenyérrel és jól lehűtött sörrel tálaljuk.

A virsliket néhány napig hűtőben állni...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés