Vaddisznó gulyás áfonyával
Nagyszerű gulyás a vadhús imádói számára
recept,recept fotó,vaddisznócomb,szárított áfonya,Vadhús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Vadhús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, egész | 10 | darab | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
hagyma | 1.5 | kilogramm | |
nemes babérlevél | 5 | darab | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertészsír | 125 | gramm | |
szárított áfonya | 150 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
vaddisznócomb | 1.5 | kilogramm | |
vadhús fűszerkeverék | 2 | teáskanál | |
víz | 4.5 | liter |
Recept
3.
...kockákra vágjuk.
5.
vadhús fűszerkeverék 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • fekete bors, egész 10 darab
Hozzáadjuk a húst, majd ha kicsit megpirult, hozzáadjuk a fűszert,...
6.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • nemes babérlevél 5 darab • só 2 teáskanál
...paprikát, babérlevelet és a sót. Összekeverjük.
7.
víz 4.5 liter • szárított áfonya 150 gramm
Felöntjük forró vízzel és beleszórjuk az áfonyát, majd időnkénti kevergetés mellett puhára főzzük a húst (kb 2-2,5 óra). Ezen idő alatt a víz egy része elpárolog, egy a hagymának köszönhetően a gulyás kellően besűrűsödik.
Jó étvágyat!