Vaníliás Panna Cotta

Tradicionális olasz krémes desszert.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),vaníliarúd,zselatin sűrítő,Sütemények,Olasz receptek,Gluténmentes
Sütemények
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 600 1866 | milliliter kcal | |
málna | 100 56 | gramm kcal | |
olivaolaj | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 4.5 175 | evőkanál kcal | |
vaníliarúd | 1 ?? | darab kcal | |
zselatin sűrítő | 150 540 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
habtejszín (30-33%) 600 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • porcukor 4 evőkanál
A tejszínt cukorral egy lábasban közepes hőfokon felforraljuk.


3.
A vanília belsejét hozzákeverjük a lábasban lévő tejhez. Felforraljuk és levesszük a tűzről.


5.
A zselatint hozzákeverjük a tejhez amíg az meleg.

6.
A formákat, amelybe majd a panna cottat rakjuk hűlni előre olajjal kikenjük. A formákat csak akkor olajozzuk meg, ha az édességet ki akarjuk borítani a tányérra.

7.
A formákat megtöltjük. Használhatunk kerámiát, poharakat, vagy tányért is.

8. Forró málna
málna 100 gramm • porcukor ½ evőkanál
A díszítéshez és az érdekes ízvilág kedvéért használhatunk forró málnát is, amelyet cukorral főzünk.

Jó étvágyat!