Vaníliás soufflé

Egy egyszerű francia desszert, amelynek az alapja sűrű fehér szósz és tojásfehérjéből készült hab.
recept,recept fotó,vanília aroma,tojássárgája,tojásfehérje,Kalácsok,Francia receptek
Kalácsok
Francia receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 2 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 2.5 151 | evőkanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 96 | milliliter kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 40 294 | gramm kcal | |
vanília aroma | ¼ 3 | teáskanál kcal |
Recept
1.
vaj 30 gramm • finomliszt 1 evőkanál
Kis lángon egy lábasban lisztet keverünk az olvasztott vajba.

2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter
Lassanként hozzákeverünk meleg tejet, és sűrű fehér szószt készítünk.

3.
vaj 10 gramm • kristálycukor ½ evőkanál
A kis formákat (ramekin) kikenjük vajjal és meghintjük cukorral.

4.
só • vanília aroma ¼ teáskanál • tojássárgája 2 darab • kristálycukor 2 evőkanál • citromlé 1 teáskanál
Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.

6.
A tojásfehérjéből készült hab harmadát a tésztába keverjük.

7.
Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéből készült hab másik részét is a tésztába.

8.
A tésztát egyenletesen szétosztjuk a négy formába. Ha kisebb csészéket használnánk, akkor csak 2-3 cm-s réteget tegyünk bele.

9.
14 percig 200°C fokon sütjük.
10.
Még melegen tálaljuk, amíg a soufflé tartja a formáját.
Jó étvágyat!