RECEPTEK

Vega töltött paprika

Vega töltött paprika

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Ízletes, finom töltött paprika hús nélkül, amely biztos ízleni fog minden vegetáriánusnak és lehet hogy a nem vegetáriánusoknak is. Meg kell kóstolni.

recept,recept fotó,paprika,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé3evőkanál
finomliszt-
hagyma100gramm
nemes babérlevél3darab
nádcukor2evőkanál
paprika200gramm
paradicsomszósz1kilogramm
rizsa100gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás1darab
víz650milliliter
vöröslencse100gramm
zsemlemorzsa-
őrölt koriander ¼teáskanál

 

Recept

1. 

hagyma 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és...

2. 

vöröslencse 100 gramm  víz 150 milliliter  őrölt koriander  ¼ teáskanál

A lencsét megmossuk folyó víz alatt egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, és adunk hozzá egy kis koriandert.

A lencsét megmossuk folyó víz alatt egy...

3. 

Puhára főzzük. Rövid ideig fő.

Puhára főzzük. Rövid ideig fő....

4. 

rizsa 100 gramm   ½ teáskanál

A rizs is megmossuk folyó víz alatt, egy edénybe helyezzük és egy picit megpirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk és lefedve megfőzzük. A rizshez apróra vágott hagymát keverünk.

A rizs is megmossuk folyó víz alatt, egy...

5. 

tyúk tojás 1 darab

Miután a rizs kihűlt hozzáadjuk a kihűlt lencséhez. Tojást adunk hozzá és összekeverjük.

Miután a rizs kihűlt hozzáadjuk a kihűlt...

6. 

zsemlemorzsa

Szükség esetén adunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát.

Szükség esetén adunk hozzá egy kevés...

7. 

paprika 200 gramm

Négy kisebb paprikát kicsumázunk és megmosunk.

Négy kisebb paprikát kicsumázunk és megmosunk....

8. 

Megtöltjük őket az elkészített masszával.

Megtöltjük őket az elkészített masszával....

9. 

finomliszt

A paprika végét belemártjuk a lisztbe.

A paprika végét belemártjuk a lisztbe....

10. 

A maradék masszából golyókat készítünk és lisztben megforgatjuk őket. Vagy ha van több paprikánk akkor megtölthetjük azokat is.

A maradék masszából golyókat készítünk és...

11. 

paradicsomszósz 1 kilogramm  víz 500 milliliter   1 teáskanál  nádcukor 2 evőkanál  citromlé 3 evőkanál  nemes babérlevél 3 darab

Egy fazékba paradicsom pürét öntünk és hozzáadjuk a vizet, sót, cukrot, citrom levét és babérlevelet. Felforraljuk, belerakjuk a paprikákat és a golyókat. Miután a paradicsom mártás újból forrni kezd, levesszük a lángot és lassú tűzzöm főzzük 20-25 percig. Néha keverjük meg nehogy a golyók a fazék aljára tapadjanak le. Ha a mártás nem elég sűrű akkor egy kevés liszttel besűríthetjük, úgy hogy a lisztet szétkeverjük egy kevés vízben.

Egy fazékba paradicsom pürét öntünk és...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés