Vegán karamellás golyócskák
Finom vegán golyócskák, tej, vaj nélkül és ez mellet ugyan olyan finomak mint a vajas... és még az is lehet hogy finomabbak. Nyami!
recept,recept fotó,nádcukor,puffasztott rizs,Aprósütemény,Sütés nélküli,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Karácsony,Gluténmentes ,Laktózmentes
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény › Sütés nélküli › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Karácsony › Gluténmentes › Laktózmentes › Karácsonyi kalácsok › Karácsonyi sütés nélküli desszertek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
nádcukor | 150 | gramm | |
puffasztott rizs | 70 | gramm | |
szójatej | 75 | milliliter | |
tahini (szezámpaszta) | 50 | gramm |
Recept
2.
...és lassan karamellizáljuk.
4.
tahini (szezámpaszta) 50 gramm
Hozzákeverjük a szezámpasztát és addig kevergetjük amíg el nem olvad.
6.
Az egészet alaposan összekeverjük és ha a massza egy kicsit kihűlt, kisebb golyócskákat formázunk ki belőle. A tenyerünket mártsuk be vízbe, hogy a massza ne ragadjon hozzá a kezünkhöz.
7.
Hűvös helyre rakjuk a golyócskákat keményedni.
8.
Ezután kis papírkosárkákba rákjuk és tálalhatjuk is. Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!