RECEPTEK

Vidám húsvéti Nyuszi torta

Vidám húsvéti Nyuszi torta

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Fantasztikusan finom őszibarackos mascarpone torta. Mi a húsvétra készülve nyuszi formára díszíttettük a tortánkat, színes tojás formájú cukorkákkal. Természetes viszont hogy a torta saját fantázia szerint is díszíthető. Mindenképpen nagyon fog ízleni.

recept,recept fotó,mascarpone,őszibarack kompót,Torták,Húsvéti receptek

Torták

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé-
cukorkák - húsveti tojások-
habtejszín (30-33%)500milliliter
kakaó2evőkanál
mascarpone500gramm
napraforgó olaj60milliliter
porcukor280gramm
porcukor-
rétesliszt160gramm
2csipet
sütőpor20gramm
tojásfehérje8darab
tojássárgája8darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj200gramm
víz60milliliter
őszibarack kompót900gramm

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

2. 

rétesliszt 80 gramm  sütőpor 10 gramm

Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral.

Az átszitált lisztet összekeverjük a...

3. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 60 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

4. 

napraforgó olaj 30 milliliter  víz 30 milliliter

Hozzáadjuk az olajat és a vizet tovább verjük.

Hozzáadjuk az olajat és a vizet tovább verjük....

5. 

Belekeverjük az elkészített lisztet...

Belekeverjük az elkészített lisztet......

6. 

kakaó 1 evőkanál

...és a kakaót.

...és a kakaót....

7. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből...

8. 

A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő lapra öntjük ki és egyenletesen szétkenjük. 8 percig sütjük 180°C fokon.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő...

9. 

tojásfehérje 4 darab   1 csipet  rétesliszt 80 gramm  sütőpor 10 gramm  tojássárgája 4 darab  porcukor 60 gramm  kakaó 1 evőkanál  napraforgó olaj 30 milliliter  víz 30 milliliter

A megadott alapanyagokból ugyan olyan tésztát készítünk mint amilyen már sül. A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő formába öntjük és 12 percig sütjük szintén 180°C fokon. Hogy a piskóta megsült e azt egy hurkapálcika segítségével ellenőrizhetjük. Ha a pálcika száraz nincs rajta tészta akkor megsült a piskótánk.

A megadott alapanyagokból ugyan olyan tésztát...

10. 

vaj 200 gramm  porcukor 160 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra...

11. 

túró, sima,lágy 250 gramm

Hozzáadjuk a túrót...

Hozzáadjuk a túrót......

12. 

mascarpone 500 gramm

...és a mascarpone sajtot.

...és a mascarpone sajtot....

13. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter

A tejszínből kemény habot készítünk el és a krémhez keverjük.

A tejszínből kemény habot készítünk el és a...

14. 

őszibarack kompót 900 gramm

Az őszibarackok felét vékony szeletekre vágjuk...

Az őszibarackok felét vékony szeletekre...

15. 

...a másik felét apróra vágjuk.

...a másik felét apróra vágjuk....

16. 

A kerek piskótáról eltávolítjuk a sütőpapírt és félbe vágjuk.

A kerek piskótáról eltávolítjuk a...

17. 

Az alsó kerek piskóta lapra rá visszük a krém egy negyedét és ráhelyezzük a szeletelt őszibarackokat.

Az alsó kerek piskóta lapra rá visszük a krém...

18. 

porcukor

A másik piskóta lapról is eltávolítjuk a papírt és egy porcukorral meghintett lapra helyezzük el. A piskótára rákenjük a krém két harmadát és megszórjuk az apróra vágott őszibarackokkal. Óvatosan belenyomkodjuk.

A másik piskóta lapról is eltávolítjuk a...

19. 

Majd egyforma csíkokra szeleteljük fel a piskótát.

Majd egyforma csíkokra szeleteljük fel a...

20. 

A szeleteket egymás után a kép szerint feltekerjük és egymásba rakjuk.

A szeleteket egymás után a kép szerint...

21. 

Az így elkészített nagy tekercset rá helyezzük az elkészített kerek piskótalapra amelyen már ott van a krém és az őszibarackok ( a legegyszerűbben egy vékony műanyag lap segítségével rakjuk át).

Az így elkészített nagy tekercset rá...

22. 

Az egész tortát megkenjük a maradék krémmel, kb 3 kanálnyit hagyjunk a torta tetejére.

Az egész tortát megkenjük a maradék krémmel,...

23. 

csokoládé  cukorkák - húsveti tojások

A tortára rá helyezzük a kerek piskótalap másik felét és megkenjük a maradék krémmel. Ezután a torta fenti két oldalsó részét bevágjuk és így elkészítjük a nyuszika füleit.Ezután csokoládéval kidíszítjük a tortát a nyuszika orrát, szemét, bajuszát, száját és a fogait. Tálalás előtt körbe rakjuk színes cukorkákkal.

A tortára rá helyezzük a kerek piskótalap...

24. 

A tortát hűvös helyre tesszük, legjobb ha egy éjszakára és máris tálalhatjuk.

A tortát hűvös helyre tesszük, legjobb ha egy...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés