Vidám húsvéti Nyuszi torta
Fantasztikusan finom őszibarackos mascarpone torta. Mi a húsvétra készülve nyuszi formára díszíttettük a tortánkat, színes tojás formájú cukorkákkal. Természetes viszont hogy a torta saját fantázia szerint is díszíthető. Mindenképpen nagyon fog ízleni.
recept,recept fotó,mascarpone,őszibarack kompót,Torták,Húsvéti receptek
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
cukorkák - húsveti tojások | - | ||
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
mascarpone | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 60 | milliliter | |
porcukor | 280 | gramm | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 160 | gramm | |
só | 2 | csipet | |
sütőpor | 20 | gramm | |
tojásfehérje | 8 | darab | |
tojássárgája | 8 | darab | |
túró, sima,lágy | 250 | gramm | |
vaj | 200 | gramm | |
víz | 60 | milliliter | |
őszibarack kompót | 900 | gramm |
Recept
5.
Belekeverjük az elkészített lisztet...
7.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
8.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő lapra öntjük ki és egyenletesen szétkenjük. 8 percig sütjük 180°C fokon.
9.
tojásfehérje 4 darab • só 1 csipet • rétesliszt 80 gramm • sütőpor 10 gramm • tojássárgája 4 darab • porcukor 60 gramm • kakaó 1 evőkanál • napraforgó olaj 30 milliliter • víz 30 milliliter
A megadott alapanyagokból ugyan olyan tésztát készítünk mint amilyen már sül. A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütő formába öntjük és 12 percig sütjük szintén 180°C fokon. Hogy a piskóta megsült e azt egy hurkapálcika segítségével ellenőrizhetjük. Ha a pálcika száraz nincs rajta tészta akkor megsült a piskótánk.
13.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter
A tejszínből kemény habot készítünk el és a krémhez keverjük.
15.
...a másik felét apróra vágjuk.
16.
A kerek piskótáról eltávolítjuk a sütőpapírt és félbe vágjuk.
17.
Az alsó kerek piskóta lapra rá visszük a krém egy negyedét és ráhelyezzük a szeletelt őszibarackokat.
18.
A másik piskóta lapról is eltávolítjuk a papírt és egy porcukorral meghintett lapra helyezzük el. A piskótára rákenjük a krém két harmadát és megszórjuk az apróra vágott őszibarackokkal. Óvatosan belenyomkodjuk.
19.
Majd egyforma csíkokra szeleteljük fel a piskótát.
20.
A szeleteket egymás után a kép szerint feltekerjük és egymásba rakjuk.
21.
Az így elkészített nagy tekercset rá helyezzük az elkészített kerek piskótalapra amelyen már ott van a krém és az őszibarackok ( a legegyszerűbben egy vékony műanyag lap segítségével rakjuk át).
22.
Az egész tortát megkenjük a maradék krémmel, kb 3 kanálnyit hagyjunk a torta tetejére.
23.
csokoládé • cukorkák - húsveti tojások
A tortára rá helyezzük a kerek piskótalap másik felét és megkenjük a maradék krémmel. Ezután a torta fenti két oldalsó részét bevágjuk és így elkészítjük a nyuszika füleit.Ezután csokoládéval kidíszítjük a tortát a nyuszika orrát, szemét, bajuszát, száját és a fogait. Tálalás előtt körbe rakjuk színes cukorkákkal.
24.
A tortát hűvös helyre tesszük, legjobb ha egy éjszakára és máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat!