Virslis bableves
Egyszerű leves tízóraihoz, és babkonzerv használatának köszönhetően gyorsan elkészül.
recept,recept fotó,bab konzerv,sertésvirsli,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
kategóriak
Levesek hüvelyesekből ›
Hozzávalók
Hozzávalók
bab konzerv | 500 | gramm | |
burgonya | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 40 | gramm | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
hagyma | 120 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertésvirsli | 250 | gramm | |
sertészsír | 40 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 1.5 | liter | |
víz | 500 | milliliter |
Recept
2.
víz 1.5 liter • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál
A krumplihoz forró vizet öntünk, amelyet vízforralóban melegítettünk fel. Hozzáadjuk a sót, borsot, és köményt majd puhára főzzük (15 percig).
4. Rántás
hagyma 120 gramm • sertészsír 40 gramm • finomliszt 40 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd zsiradékon megpirítjuk. Lisztet adunk hozzá, és tovább pirítjuk.
5.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • víz 500 milliliter
Az edényt levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a paprikát és a vizet. Tűzre helyezzük, és jól szétfőzzük.
6.
A rántást lyukas szedőkanálon keresztül a levesbe öntjük, majd elkeverjük.
7.
sertésvirsli 250 gramm
A virslit kis karikákra vágjuk, majd a levesbe szórjuk, és az egészet 5 percig főzzük.
8.
fokhagyma 5 gerezd • majoránna 2 teáskanál • só
A végén a levest préselt foghagymával, majoránnával és sóval ízesítjük.
Jó étvágyat!