Zabpehely karikák

Egyszerű és egészséges keksz a nyári kávéhoz vagy a karácsonyi asztalra is. Ha barna cukrot használunk, a keksz íze sokkal karamellesebb lesz. Az ízét kakaó, fahéj, vagy mazsola és dió hozzáadása által is megváltoztathatjuk.
recept,recept fotó,vaj,méz ,kristálycukor,zabpehely,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 125 434 | gramm kcal | |
kakaó | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 80 322 | gramm kcal | |
méz | 100 328 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 2 37 | teáskanál kcal | |
zabpehely | 250 915 | gramm kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
vaj 200 gramm • méz 100 gramm • kristálycukor 80 gramm • vaníliacukor 2 teáskanál • só
A megolvadt vajba belekeverjük a mézet, kristálycukrot és a vaníliacukrot és egy csipetnyi sót.


3.
zabpehely 250 gramm • finomliszt 125 gramm • sütőpor 2 teáskanál
Hozzáadjuk a zabpelyhet és a lisztet, amelyben már szétkevertük a sütőport.

4.
Összegyúrjuk a tésztát. A tésztából kanállal kis darabokat veszünk el, amelyeket a sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezünk.

5.
10-15 percig sütjük, előre melegített sütőben, 170°C hőmérsékleten. Miután megsült hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!