Zöldség krémleves
Finom leves teli egészséges zöldséggel.Só hozzáadása nélkül gyerekek is fogyaszthatják.
recept,recept fotó,karalábé,répa,kel,karfiol,Zöldséglevesek,Receptek babáknak,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek › Receptek babáknak › Szezonális receptek › Szezon- Karalábé › Szezon - Karfiol › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Kelkáposzta ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 10 | gramm | |
karalábé | 300 | gramm | |
karfiol | 300 | gramm | |
kel | 150 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
petrezselyem zöldje | 2 | evőkanál | |
répa | 150 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
víz | 1500 | milliliter |
Recept
1.
karalábé 300 gramm • répa 150 gramm • kel 150 gramm • karfiol 300 gramm • víz 1500 milliliter • köménymag, darált ½ teáskanál • só ½ teáskanál
Megpucoljuk a zöldséget, megmossuk, felszeleteljük és 35 percig főzzük. Hozzáadunk egy kis köményt és sót. A fazekat főzés közben ne fedjük teljesen le a fedővel. A megfőtt zöldséget botmixerre pépesítjük...
2.
... simára.
3.
tejföl (14-18%) 200 gramm • finomliszt 10 gramm
A tejszínben lisztet keverünk el és hozzáadjuk a leveshez. Felforraljuk.
4.
petrezselyem zöldje 2 evőkanál • só
A végén hozzáadunk friss apróra vágott petrezselyem zöldjét. Ízlés szerint még sózhatjuk a levest.
Jó étvágyat!