Zöldséges csirkés rizottó recept
Könnyű és diétás ebéd a nehéz ünnepi menük után.
recept,recept fotó,hosszú szemű Parboiled rizsa,csirkemell,Csirkehús,Gluténmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 600 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
hosszú szemű Parboiled rizsa | 350 | gramm | |
kemény sajt | - | ||
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) | 350 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | - | ||
víz | 1 | deciliter |
Recept
1.
hosszú szemű Parboiled rizsa 350 gramm • só 1 teáskanál • víz
A rizst Parboiled egy edényben olajon megpirítjuk, majd adagonként felöntjük vízzel kb 1,5 - 2 cm a rizs felé, sózzuk. Puhára főzzük.
2. A hús készítése
olivaolaj 2 evőkanál • hagyma 150 gramm • csirkemell 600 gramm • só 1 teáskanál • víz 1 deciliter
A hagymát apróra vágjuk és aranysárgára pirítjuk egy mély lábosban. Hozzáadjuk a kockára szeletelt csirkehúst. Sózzuk, felöntjük vízzel és lefedve 20 percig főzzük.
3. Zöldség
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) 350 gramm
A csirkehúshoz hozzáadjuk a zöldséget és további 5 percig főzzük.
4.
A hús összekeverjük a rizzsel.
Jó étvágyat!