Zöldséges lepényhal
recept,recept fotó,sárgafarkú lepényhal,Halak,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
almaecet | 20 | milliliter | |
citromlé | - | ||
fekete bors, őrölt | - | ||
fűszerek halra | - | ||
olivaolaj | 40 | milliliter | |
paradicsom | 200 | gramm | |
póréhagyma | 150 | gramm | |
salátauborka | ½ | darab | |
sárgafarkú lepényhal | 1 | darab | |
só | - | ||
vaj | 2 | evőkanál |
Recept
1.
sárgafarkú lepényhal 1 darab
A halat megmossuk és megszárítjuk.Ellenőrizzük, hogy kivannak e szedve a belsőségek (a hal sötét része).
2. Zöldség elkészítése
salátauborka ½ darab • póréhagyma 150 gramm • paradicsom 200 gramm • só • fekete bors, őrölt • olivaolaj 20 milliliter • almaecet 20 milliliter
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát. Adjuk hozzá a meghámozott és kisebb darabokra vágott uborkát. Sózzuk, ízesítjük őrölt fekete borssal, és öntsük fel ecettel. 15 percig puhára pároljuk. A kockára vágott paradicsomot hozzá keverjük, és a zöldségeket levesszük a tűzről.
3. Lepényhal sütése
olivaolaj 20 milliliter • vaj 2 evőkanál • fűszerek halra
A lepényhalat megsózzuk és forró olajba vajjal tesszük. Ha az egész lepényhal nem fér el a serpenyőben, a fejét eltávolíthatjuk róla. Mindkét oldalát 5 percig sütjük. Halfűszerrel ízesítjük.
Jó étvágyat!