Zöldséges pikáns csirkecombok
Szerényen három porció :) igazi csirke csemege.
recept,recept fotó,répa,karalábé,cukkini,padlizsán,Csirkehús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezon- Karalábé › Szezon - Cukkini › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Padlizsán ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alsó csirkecomb | 1 | kilogramm | |
cukkini | 250 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
karalábé | 250 | gramm | |
olivaolaj | 100 | milliliter | |
padlizsán | 400 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
répa | 200 | gramm | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
őrölt csípős pirospaprika | 1 | teáskanál |
Recept
1.
alsó csirkecomb 1 kilogramm • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • őrölt csípős pirospaprika 1 teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál • olivaolaj 100 milliliter
A csirkecombokat megmossuk, borsozzuk, belehelyezzük egy tálba, leöntjük olajjal és 12 órán keresztül a hűtőbe hagyjuk pihenni.
3.
répa 200 gramm • karalábé 250 gramm
A sárgarépát és a karalábét megpucoljuk, megmossuk, vékony karikákra vágjuk a sárgarépát a karalábét vékony szeletekre. A hagymára rakjuk.
4.
cukkini 250 gramm
A cukkinit megmossuk és karikákra vágjuk. A karikákat a karalábéra és a sárgarépára rakjuk rá.
6.
só 1.5 teáskanál
A zöldségre rá rakjuk a csirkecombokat, megsózzuk és leöntjük az olajjal amiben voltak. Nem öntjük fel vízzel a zöldség elegendő vizet ereszt.
7.
Lefedve sütjük 45 percig 200°C, ezután kitakarva még további 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!