Zöldségleves
Finoman édeskés vajas leves tavaszi karalábéval, sárgarépával, zöldborsóval, és tavaszi burgonyával... Nem csak gyerekeknek ízlik, hanem a felnőttek is nagyon szeretik.
recept,recept fotó,karalábé,répa,borsó,újkrumpli,Zöldséglevesek,Receptek babáknak
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek › Receptek babáknak › Szezon - Újkrumpli › Szezon- Karalábé › Szezon- Borsó › Szezon - Sárgarépa ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Natur zöldséges só | - | ||
borsó | 100 | gramm | |
búzadara | 40 | gramm | |
karalábé | 200 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
répa | 200 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 30 | gramm | |
víz | 2 | liter | |
újkrumpli | 200 | gramm |
Recept
1.
karalábé 200 gramm • répa 200 gramm
A karalábét meghámozzuk, és vastagra reszeljük. A sárgarépát meghámozzuk, és felkarikázzuk, és a felét lereszeljük.
3.
borsó 100 gramm
A lábasba berakjuk a zöldséget és néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a zöldborsót és megkeverjük.
4.
újkrumpli 200 gramm • víz 2 liter • köménymag, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséghez, és köményt szórunk hozzá. Forró vízzel felöntjük és nagyobb gyerekek és felnőttek részére sózhatjuk. 15 percig főzzük - amíg a zöldség meg nem puhul.
5.
tyúk tojás 2 darab • búzadara 40 gramm
Tojást búzadarával keverjük. Rövid pihentetés után a forró levesbe galuska szaggatóval galuskákat szaggatunk.
6.
A levest addig főzzük, amíg a galuskák a felszínre jönnek.
Jó étvágyat!