Zöldségleves répával és zöldborsóval
Gyorsan elkészíthető, egyszerű leves finom grízgaluskával.
recept,recept fotó,répa,borsó,Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Levesbetét grízgaluska recept | - | ||
Natur zöldséges só | 1 | teáskanál | |
borsó | 300 | gramm | |
búzadara | - | ||
répa | 250 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 25 | gramm | |
víz | 2 | liter |
Recept
1.
tyúk tojás 1 darab • búzadara
Tojásból, grízből grízgaluska tésztát készítünk. 10 percig álni hagyjuk.
2.
víz 1 liter • Natur zöldséges só 1 teáskanál • Levesbetét grízgaluska recept
A sós vizet felforraljuk és egy teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk ki és forró vízben megfőzzük.
3.
répa 250 gramm • vaj 25 gramm • só 1 teáskanál
A répát megpucoljuk, megmossuk és karikákra szeleteljük fel. Vajon 5 percig pirítjuk, sózzuk.
Jó étvágyat!