Zöldségleves zabpehely galuskával
Sűrű zöldségleves teli friss egészséges zöldséggel.
recept,recept fotó,karalábé,répa,burgonya,cukkini,búzadara,Zöldséglevesek,Receptek babáknak,,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek › Receptek babáknak › Szezonális receptek › Szezon- Karalábé › Szezon - Cukkini › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 200 | gramm | |
búzadara | 10 | gramm | |
cukkini | 150 | gramm | |
karalábé | 200 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
póréhagyma | 150 | gramm | |
répa | 200 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
víz | 2 | liter | |
zabpehely | 50 | gramm |
Recept
1.
karalábé 200 gramm • répa 200 gramm • burgonya 200 gramm • póréhagyma 150 gramm • cukkini 150 gramm • vaj 20 gramm
A karalábét, répát és krumplit meghámozzuk és megmossuk. A póréhagymáról levágjuk a gyökereket, a cukkiniről levágjuk a végeket. A karalábét lereszeljük egy vastagabb reszelőn. A répát vékony karikákra vágjuk. A póréhagymát hosszában csíkokra vágjuk és szintén apróbb darabokra vágjuk.
Egy fazékban vajat felolvasztunk fel és megpirítjuk a karalábét és a répát.
2.
víz 2 liter • köménymag, darált ½ teáskanál • só 1 teáskanál
Hozzáadjuk a burgonyát és forró vizet. Megszórjuk köménnyel és sóval. Ha kisgyerekek számára készítjük a levest, akkor nem sózzuk. 20 percig főzzük.
3.
Ezután hozzáadjuk az elkészített cukkinit és póréhagymát, majd további 10 percig főzzük.
5.
tyúk tojás 2 darab • búzadara 10 gramm
Összekeverjük tojással és egy kiskanál darával, állni hagyjuk, amíg a leves meg nem fől.
6.
A zabtésztát galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a levesbe. Kis ideig még főzzük. A forró levest letakarjuk és fogyasztásig pihentetjük egy fél órát. Addig kellően megsűrűsödik. A levest ízlés szerint mindenki sózhatja.
Jó étvágyat!