Zsebes pulyka gőzedényben
Finom diétás ebéd.
recept,recept fotó,pulykamell,Pulykahús,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes ,Laktózmentes
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
metélőhagyma | - | ||
paprika | 2 | darab | |
pulykamell | 500 | gramm | |
répa | 200 | gramm | |
só | - | ||
újhagyma | 2 | darab |
Recept
1.
répa 200 gramm • újhagyma 2 darab • burgonya 400 gramm • paprika 2 darab
A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. Tisztítás és mosás után a burgonyát karikákra vágjuk. Hasonló módon elkészítjük a paprikát is.
2.
pulykamell 500 gramm
A pulykamelleket megmossuk és mindegyiket úgy felvágjuk, hogy a vágás után az egyik oldaluk egészben maradjon és egy "zseb" keletkezzen. Tegyünk a zsebbe néhány csík répát és hagymát. Zárjuk le a zsebet 1 fa fogpiszkálóval.
3.
Tegyük a pulyka zsebeket a gőzfőző alsó edényébe, sózzuk meg és szórjuk meg metélőhagymával.
4.
Tegyük az előkészített sárgarépát és paprikát a második (középső) edénybe. A burgonyát a felső edénybe Állítsuk a párolási időt 40 percre.
Jó étvágyat!