Zsemlefelfújt az otthoni kenyérsütőből
Finom zsemlefelfújt egyszerű elkészítése otthoni kenyérsütő segítségével
recept,recept fotó,fehér pékáru,alma ,mazsola,fahéj, őrölt,Édes ételek,Receptek kenyérsütő gépekhez,Szezonális receptek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek › Receptek kenyérsütő gépekhez › Szezonális receptek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 500 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
fehér pékáru | 6 | darab | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
mazsola | 100 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 1 | csomag | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter |
Recept
1.
fehér pékáru 6 darab • kristálycukor 120 gramm • alma 500 gramm • mazsola 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • tyúk tojás 4 darab • vaníliacukor 1 csomag • fahéj, őrölt 2 teáskanál
A zsemléket kockára vágjuk megszórjuk cukorral Az almát megtisztítjuk, lereszeljük és a mazsolával együtt hozzáadjuk.Az egészet jól összekeverjük. Tejben tojást, vanília cukrot és fahéjat keverünk össze,
2.
A kenyérsütő edényt kivajazzuk és kivesszük belőle a keverőlapátot. A masszát az edénybe helyezzük és benyomjuk. Leöntjük tejes öntettel és megszurkáljuk hurkapálcikával, hogy a tej jobban beigya magát a zsemlékbe.
3.
Az edényt behelyezzük a sütőbe és beállítjuk a programot: Sütés A program befejezte után a zsemle felfújtat kiborítjuk. Melegen tálaljuk, esetleg hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
Jó étvágyat!